Hoe te handelen bij een overlijden
Bij een overlijden thuis dient u allereerst contact met de huisarts op te nemen. De huisarts stelt een overlijdensverklaring op. Indien er iemand sterft in een ziekenhuis of een andere instelling, dan stelt de dienstdoende arts de overlijdensverklaring op. Vervolgens kunt u contact opnemen met een uitvaartonderneming.
Silentis Uitvaartverzorging is 24 uur per dag telefonisch bereikbaar, 7 dagen per week.
Ons nummer om een overlijden te melden is 036-53 68 550.
Vanaf uw eerste telefoongesprek heeft u een vaste contactpersoon die zo snel mogelijk bij u thuis komt om naar uw wensen te luisteren en u de mogelijkheden aan te reiken. Tijdens dit persoonlijke gesprek wordt er uitgebreid de tijd voor u genomen; door goed naar u te luisteren kunnen wij ons inleven in de persoonlijkheid van de overledene en komen wij te weten wat hij of zij voor u en voor anderen betekende.
Uit uw verhaal kunnen wij opmaken wat de wensen van de overledene waren en welke wensen de nabestaanden hebben; dit alles bepaalt voor een groot deel hoe alles verder zal gaan verlopen in de komende dagen en zelfs na de begrafenis of de crematie.
Alle zaken die betrekking hebben op de uitvaart komen aan de orde, zoals onder andere:
- Opbaren thuis of in een rouwcentrum
- Keuze van begraafplaats of crematorium
- Wel of geen (kerk)dienst
- Tekst voor de rouwbrieven en advertentie
- Mogelijkheden voor een kist
- Tijdstip van de begrafenis of crematie
- Rouw- en volgwagens
- Bloemen
- Enzovoorts
U geeft natuurlijk zelf aan in hoeverre u hierbij persoonlijk betrokken wilt worden.
Neem contact met ons op
Condoleance register
Silentis biedt u nu de mogelijkheid om een online condoleance register aan te maken. U bepaalt zelf of u deze openbaar stelt of alleen aan familie, vrienden en kennissen rond stuurt.
Checklist
naast het verzorgen van de uitvaart ook heel wat administratief werk met zich mee, onze checklist geeft een duidelijk overzicht van alle zaken die geregeld moeten worden.